среда, 17. фебруар 2016.

Ćuretina sa mlincima


Potrebno je:
125gr. mlinaca
oko 250gr. ćurećeg  filea
200ml neutralne pavlake
1 čaša kisele pavlake
kocka za supu
1/2l vode
kačkavalj

Postupak pripreme:
Neutralnu i kiselu pavlaku pomešati u činiji.
Ćuretinu iseći na kockice, začiniti sa solju i biberom i propržiti na maslinovom ulju.
Kada se ispržiti, skloniti sa ringle i dodati mešavinu neutralne i kisele pavlake.
U vodu ubaciti kocku za supu i ostaviti da provri.
Mlince izlomiti na krupnije komade i preliti vrućom supom pa ostaviti minut-dva da dobro upiju.
Paziti da se previše ne natope, da ne bi bili gnjecavi.
Zatim ih prebaciti u cediljku da se ocede od viška tečnosti.
U vatrostalnu ili zemljanu posudu poređati mlince, preko njih prženu ćuretinu, preko nje nekoliko komada kačkavalja i na kraju završiti ostatkom mlinaca.
Preostalu pavlaku izmešati sa 2 manje kutlače supe i preliti mlince.
Peći na 180°C dok višak tečnosti ne ispari i površina se zapeče, pa zatim pred kraj dodati rendani kačkavalj.
Ostaviti još desetak minuta da se istopi.

Нема коментара:

Постави коментар