4 jaja
100gr.šećera
200gr. margarina
100gr. čokolade za kuvanje
4 kašičice brašna
1 prašak za pecivo
Žumanca i šećer umutiti, dodati istopljeni margarin i čokoladu, brašno pomešano sa praškom za pecivo i na kraju sneg od belanaca.
Peći oko 20 min. na 180C.
Za fil potrebno:
500ml. slatke pavlake
200gr. čokolade za kuvanje
1 kašičica šećera
Slatku pavlaku, čokoladu i šećer zagrevati na laganoj vatri mešajući dok ne provri.
Pečeni patišpanj izbockati viljuškom na nekoliko mesta i dok je još topao preliti ga toplim filom.
Fil je redak ali će se stegnuti u frižideru nakon nekoliko sati.
Kolač ohladiti prvo na sobnoj temperaturi, a onda staviti u frižider da se dobro ohladi.
Prekrasna ti je torta, mmmm jako fino! sviđa mi se i dodatak ribizla kao osvježenje uz čokoladu.
ОдговориИзбришиHvala...drago mi je da vam se dopada!!!
ИзбришиRibizla kao i malina odlično idu uz čokoladu, pozdrav!
Torta golosa me encanta te ha quedado maravillosa,saludos
ОдговориИзбришиGracias, me alegro de que te guste !!!
ОдговориИзбриши