субота, 7. фебруар 2015.

Beskvasni hrono hleb


Potrebno je:
300gr. crnog brašna
200gr. raženog brašna
450ml. mlake vode
3 kašike ulja
1 kašičica soli
lan, susam, suncokret, semenke bundeve...(moj hleb je bio bez ovih dodataka)
1 prašak za pecivo
1/2 kašičice sode bikarbone

Sve sastojke, osim praška za pecivo i sode bikarbone, zamesiti.
Ostaviti da odstoji između 6 i 8 sati.

Po isteku vremena dodati:
1 prašak za pecivo
1/2 kašičice sode bikarbone

Ponovo sve sjediniti .
U kalup staviti papir za pečenje i izručiti smesu.
Pleh staviti u hladnu rernu i uključiti na 220 C.

Peći dok se hleb ne odvoji od kalupa  tj. dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suva.
Po završenom pečenju hleb izvaditi, uviti u krpu i sačekati da se ohladi.

Нема коментара:

Постави коментар