недеља, 30. март 2014.

English apple pie

Testo:
250gr. brašna
200gr. margarina
6 kašika ledene vode
prstohvat soli

Fil:
1kg. jabuka
1 limun(sok i kora)
2 kašike šećera
1 kesiva vanilin šećera
3-4 kašike gustina
malo cimeta

Postupak pripreme:
Na radnu površinu sipati brašno i  prstohvat soli pa izmešati.
Margarin iseći na kockice i dodati u brašno pa rukama gnječiti dok se smesa ne pretvori u mrvice.
Dodati  vodu, kašiku po kašiku i neprestano mesiti testo dok se ne dobije kompaktna smesa koja se ne lepi za radnu površinu.
Testo podeliti na dva dela, s tim što  jedan deo treba biti veći od drugog.
Veći deo ćemo iskoristiti za donju, a manji za gornju koricu.
Za to vreme pripremite nadev.
Jabuke oprati, oljuštiti, preseći na pol,  izdubiti deo gde su semenke i iseći na kocke.
U posebnu činiju pomešati jabuke, sok i koru limuna, šećer, cimet, vanilin šećer, gustin i sve sjediniti.
Od veće jufke razvući okruglu koru i njome obložiti posudu za pečenje, zatim rasporediti fil od jabuka i preko staviti staviti drugu koricu.
U zagrejanu rernu staviti pitu i peći 40min. na 200 ̊C.

Još toplu pitu premazati džemom od kajsija a kasnije posuti šećerom u prahu.



Нема коментара:

Постави коментар