недеља, 2. фебруар 2014.

Čokoladno saće

Još jedan u nizu kolačića koje dugo nisam pravila....e sada je došao red i na njih!
Potrebno je:
150gr. belog ratluka
50gr. mlevenog posnog keksa
150gr. čokolade za kuvanje
100gr. mlevenih oraha, lešnika ili kikirikija
125gr. margarina
sok od ¼ limuna

Postupak pripreme:
Umešiti ratluk sa 1 kašikom vrele vode, pa dodati orahe(lešnike ili kikiriki), keks i sok od limuna.
Masu dobro umesiti pa napraviti 6 valjaka dužine trouglastog kalupa.
Kalup obložiti folijom.
Čokoladu i margarin otopiti na tihoj vatri.
Kada se malo prohladi sipati toliko da pokrije dno kalupa, pa preko položite jedan valjak.
Opet naliti čokoladom pa staviti dva valjka, pa čokoladu pa tri valjka i završiti čokoladom.

Ostaviti na hladnom, pa kada se stegne seći na trougliće.

Нема коментара:

Постави коментар