субота, 2. април 2011.

Torta od limuna i malina


Kora:
6 žumanaca
6 belanaca
180gr. šećera
80gr. brašna
60gr. gustina
60gr. kakaa ili čokolade u prahu

Fil:
1l mleka
8 kašika gustina
6 kasšika brašna
20 kašika šećera
2 margarina
200-300 gr. malina
1 limun

Priprema kore:
Umutiti belanca sa polovinom šećera i u njih dodati takođe umućena žumanca sa polovinom šećera.
U masu dodati brašno, gustin i kakao ili čokoladu u prahu i lagano varjačom / nikako mikserom/ sjediniti masu.
Masu izliti i peći u okruglom kalupu /prečnika 26cm/ 25-30min 180C.
Ispečenu koru iseći dva puta tako da dobijate tri kore.
Priprema cicvarice tj.fila:
Od 1l mleka odvojiti malu količinu i u nju staviti brašno i gustin.
U zašećereno i provrelo mleko sipajte masu od brašna i gustina i kuvajte na laganoj vatri 5 min.
Kada se masa ohladi dodajte margarin i masu podelite na dva dela.
U prvi dodajte maline a u drugu rendanu  koru i sok od jednog limuna.
Filovati kore špricom , tako što ćete u jedan staviti fil od maline a u drugi fil od limuna.
Na kore naizmenično nanositi i jeda i drugi fil sve dok se ne potroši.
Celu tortu premazati ili filom od limuna ili slatkom pavlakom.


    Нема коментара:

    Постави коментар